Minesweeper

A mindennapi élet aknái

HTML

Friss topikok

Linkblog

Véleményhiány

2011.01.25. 10:55 | aknakereso | Szólj hozzá!

Azt hiszem, hogy baj van. Vagy ennek pont az ellenkezője. Most politikai témájú bejegyzés következik.

Lehet, hogy tudtomon kívül létrejött a Nemzeti Egyetértés vagy Egyetgondolás vagy valami hasonló. Ha így van, akkor csak így tovább, ez igen, remek jó. De azt hiszem, hogy mégsem erről van itt szó.

Hogy a lényegre térjek, nézzünk egy mesét. Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy szocialista Kormány. Ám milyen a Kormány Ellenzék nélkül? Így aztán volt az Ellenzék is. Történetünk harmadik szereplője a Televízió. A Televízióban minden este ment a Híradó. A Kormány minden intézkedésére megkérdezték (?) az Ellenzéket. Így a Híradó minden hírében ott szerepelt az a záradék, hogy "a Fidesz szerint".

Szerintem szuper dolog, hogy érdekli őket a másik oldal is - és hogy meg is kérdezik őket, hogy mit gondolnak. Jelen esetben feltételezem, hogy megkérdezték őket, és nem csak úgy mondták bele a levegőbe a megmondanivalót.

Folytatva a mesét: Teltek-múltak az évek, és a Kormányból ellenzék, az Ellenzékből pedig kormány lett - ahogy ezt már megszokhattuk. A Televízió és a Híradó nem változott, nyilván ugyanúgy megkérdezik a jelenlegi Ellenzéket, hogy "Hé, te Ellenzék, mi a véleményed ezekről a friss, aktuális dolgokról?", de a Televízió nem kap rá választ.

Megsértődtek volna? Ha igen, akkor min? Elfogyott a véleményük? Vagy nem is volt soha? Miért van az kérem szépen, hogy a hírekben sosem hallom, hogy "az MSZP szerint"? Talán szelektív hallást növesztettem az elmúlt időben? Vagy már ennyire nem érdekel a politika senkit? A kérdés nyitott marad, amíg valaki meg nem válaszolja nekem. Köszönöm a figyelmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://minesweeper.blog.hu/api/trackback/id/tr1002611871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása